2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Ryba v solné krustě

Název Množství a jednotka
pstruh 1 kus
rozmarýn
vejce 2 kusy
pečící papír
sůl 500 gramů

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rybu umyjeme, osušíme.Použijeme jakoukoliv rybu - lososa, pstruha, mořského vlka apod.
Rybu zevnitř osolíme a do dutiny dáme bylinky, rozmarýn nebo tymián. Bílky vyšleháme a smícháme z hrubozrnou solí. Na plech dáme pečící papír, na něj skoro centimetrovou vrstvu sněhu. Na sníh položíme rybu a přikryjeme ji zbytkem slaného bílkového sněhu. Dáme do trouby a pečeme 20 až 25 minut, Necháme vychladnout, pak krustu odděláme a podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Banánové chuťovky

Postup: Banán nakrájíme asi na 1 cm kroužky. Rozinky si naložíme do rumu.Banánové... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...